Boken med bara tre bilder

Ibland minns jag lättheten i att skriva som barn. Jag producerade högvis med böcker och så här i efterhand minns jag endast lusten som var kopplad både till själva skrivande och till att ha skrivit färdigt något. Senare blev det allt lättare att påbörja och ha något pågående och allt svårare att avsluta. Sedan jag blev förälder har jag dock känt ett starkare driv och
Jag läser ett utkast till en barnbok för ett av mina barn. Det är ett projekt jag gör tillsammans med min bror och det uppfyller hela mig vissa dagar. Andra dagar har jag nästan glömt det. Jag läser hela berättelsen för henne och visar de tre bilder som är färdiga. Ett par dagar senare använder hon ett ord från texten som jag aldrig hört henne säga tidigare. Jag repeterar ordet tillbaka som en fråga och får svaret:
”Ja, som i boken som bara har tre bilder”. Det kändes stort att berättelsen gjort någon form av intryck på henne.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *